Erdoğan'ı eğer olur ise ölene kadar başkan yapmak isteyen bir anlayış var

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, AK Parti'nin üç sandık formülüne ilişkin, "AKP'nin aklında Sayın Başbakan'a mahsus bir başkanlık sistemi modeli vardır. Bu başkanlık sisteminin hiçbir ülkede hiçbir örneği yoktur. Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı eğer olur ise ölene kadar başkan yapmak isteyen bir anlayış vardır" dedi.

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında Meclis Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nun çalışmalarını değerlendirdi.
AK Parti'nin tavrını eleştiren Hamzaçebi, "Adalet ve Kalkınma Partisi Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a göre tasarlanmış bir başkanlık sistemi ısrarıyla bu çalışmaları kilitlemiş bulunuyor" dedi.

Başbakan'ın 2014'te üç sandık sözünü anımsatan Hamzaçebi, "Anayasa Uzlaşma Komisyonu'ndaki uzlaşma arayışından kaçışı ifade eden bir anlayışı göstermektedir. AKP'nin aklında Sayın Başbakan'a mahsus bir başkanlık sistemi modeli vardır. Bu başkanlık sisteminin hiçbir ülkede hiçbir örneği yoktur. Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı eğer olur ise ölene kadar başkan yapmak isteyen bir anlayış vardır" diye konuştu. Hamzaçebi şöyle devam etti:

"Sayın Başbakan'ın anayasa projesi gerçekte AKP'nin, Sayın Başbakan'ın, hükümetin BDP ve PKK'ya vermiş olduğu sözlerin ertelenmesi anlamını taşımaktadır. Yani beni önce cumhurbaşkanı seçin daha sonra da size vermiş olduğum sözleri söz konusu referanduma sunulacak olan anayasa değişikliği paketinde değerlendirelim, gerçekleştirelim önerisidir. Özgürlükçü bir anayasa için AKP başkanlık sistemi ısrarını bugünden geri çekmelidir."

-"2. Abdülhamit dahi çok daha özgürlükçüydü"-

TBMM Genel Kurulu'nda bir Torba Yasa'nın görüşüleceğini ifade eden Hamzaçebi, "Torba Yasa içerisinde alkol bağımlılığı ile mücadele adı altında birçok düzenleme yer almaktadır. Alkollü içkiler hiçbir ülkede özendirilmez. Alkollü içki tüketimini teşvik edecek hiçbir düzenleme yapılamaz. Ama hiç kimse faşizmi ve otoriter rejimi de savunamaz" dedi.

Görüşülecek tasarının bireyin özel hayatına müdahale etme, onun yaşamını biçimlendirme gibi bir anlayışı yansıttığını belirten Hamzaçebi, "AKP başkanlık sistemi olmasa dahi tek adam yönetiminin güçlü bir başbakanın nelere kadir olduğunun örneklerini vermektedir" diyerek şöyle devam etti:

"Türkiye'de şu an fiilen bir otoriter rejime doğru bir gidiş vardır. Bu anlayış alkolle mücadele adı altında bir başka şey yapmak istiyor. Elbette alkollü içkilerin tüketimi özendirilmeyecektir. Tasarının buna yönelik hükümleri olumludur. Ama alkolizm ile mücadele adı altında bireyin, insanın yaşamına müdahale eden onun yaşam alanını gasp eden düzenlemeler de vardır bu teklifte.

Bir üniversite kampüsünde yer alan bir restoranda bundan sonra hiçbir akademisyen, onların misafirleri, dışarıdan gelen sivil insanlar oturup bir kutu bira içemeyecektir. Bu doğrudan insanımızın yaşam alanına müdahale amacını taşımaktadır.

Bütün ruhsatlar ileride AKP tarafından verilecektir. Tek adam hangi restoranların içkili olacağına nerelerde içkili lokanta açılacağına veya açılmayacağına karar verecektir. Tasarı bunu getiriyor. Tarihimizde özgürlük karşıtı bir padişah olarak tanımlanan 2. Abdülhamit dahi çok daha özgürlükçüydü.
Bu tasarı insanımızın yaşam alanına müdahale eden toplumu dönüştürmeyi amaçlayan bir hedefi içinde barındırmaktadır."

-Sorular-

Bir basın mensubunun, "Meclis Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nda teröristlere milletvekili olma yolu açıldığına ilişkin anlaşıldığına ilişkin haberler var, ne diyorsunuz?" sorusuna Hamzaçebi, "Teröristlerin milletvekili olması diye bir düzenleme CHP'nin desteğini alamaz. Ama unutmayalım ki bugün Silivri'de yargılanmakta olan milletvekillerimizde terörist suçlamasıyla yargılanmaktadır. Bunları birbirinden ayırmak lazım" dedi.

"Örneğin Karayılan örneği veriliyor, ne diyorsunuz?" sorusuna da Hamzaçebi, "Bunlar doğru örnekler değil. Bunlar olmayacak örneklerdir, doğru örnekler değildir" diye yanıtladı.

"Şükür maddesine ne diyorsunuz?" sorusuna Hamzaçebi, "O düzenleme Uzlaşma Komisyonunun ele aldığı bir konu, demek ki öyle bir mutabakat sağlanmış. 4 parti üzerinde mutabakat sağlamışsa o düzenlemede sorun yok demektir" dedi.

"Direksiyonda sigara yasağına ne diyorsunuz?" sorusuna Hamzaçebi, "Vatandaşın kendi otomobilinde sigara içmesine müdahale etmeyi kesinlikle yanlış buluyorum. Bu insanın kendi özel alanıdır" dedi.

"Hayri Kozakçıoğlu'nun intihar ettiği ifade ediliyor, ne diyorsunuz?" sorusuna Hamzaçebi, "Allah rahmet eylesin. Allah ailesine sabır versin. Bir yorum yapamayacağım çünkü haber çok yeni. Bir insanın intihar etmesi son derece üzücü bir olaydır, üzüldüm" dedi.

-"Ben sayın kadir inanır'ı severim, beğenirim çok iyi bir aktördür"-

"Kadir İnanır'ın medyaya yansıyan sözleri var, Kılıçdaroğlu'nu dava edeceğine yönelik, ne diyorsunuz?" sorusuna Hamzaçebi, "Ben Sayın Kadir İnanır'ın Sayın Kılıçdaroğlu'nu dava edeceği gibi anlamadım o haberi" dedi.

Basın mensubunun, "Kendisiyle görüşmeyeceğim diyor" sözüne de Hamzaçebi, "Sayın Kılıçdaroğlu Sayın Kadir İnanır'dan bir görüşme talebinde bulundu da kendisi görüşmeyecekse bir şey diyemem. Ama öyle bir talep yok bir kere. Ben Sayın Kadir İnanır'ı severim, beğenirim. Çok iyi bir aktördür. Kişisel dostluğum da vardır. Kadir İnanır inandığı şeyi yapar. O kimsenin sözcüsü değildir. Kadir Bey inandığını yapmaktadır. Kendine göre bir doğru bulmuştur. O yolu o yöntemi doğru olarak görmüştür. Sayın Kadir İnanır'ın tercihlerine, faaliyetlerine, görüşlerine saygı göstermek gerekir. Ben saygı gösteriyorum" dedi.

Viagra çok çok lezzetli değildir. Yerinde olması gerektiğini tüm atanmış zaten karar verin. Biz alışveriş merkezi geldi ve sevdim aldım. hemen kurtarmaz Ereksiyon Olamıyor Musunuz Sen tam olarak bir saat beklemek zorunda.