Hamzaçebi: 2/B Konusunda Haklı Çıkmanın Üzüntüsünü Yaşıyorum

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, 2B arazileriyle ilgili düzenlemede kendilerinin haklı çıkmasından dolayı üzüldüklerini söyledi. Hamzaçebi, ?Vatandaşın rayiç bedelin yüzde 50'si, 70'i gibi fiyatlardan 2B arazilerini alma imkanı yoktur? dedi.

CHP İstanbul İl Başkanlığı tarafından, 2B arazilerinin rayiç bedellerinin yüksek olduğu gerekçesiyle Beykoz Belediyesi önünde protesto eylemi düzenlendi.

?İşgalci Değil, Hak Sahibiyiz? ve ?Toprak Namustur? yazılı dövizler taşıyan gruptakilere, parti otobüsünden seslenen CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Beykoz Belediyesi önüne şikayet etmek için değil, 2B arazileriyle alakalı sorunları çözmek için toplandıklarını söyledi.

Türkiye'nin büyük sorunları olduğunu ve bu sorunların çözülemez bir noktaya vardığını savunan Hamzaçebi, AK Parti'nin tek başına iktidar olmasına rağmen sorunları çözemediğini belirtti.

Hamzaçebi, 2 yıl önce bütün Türkiye'yi dolaştıklarını anlatarak, ?(Benim evim ne olacak- Tapusunu alabilecek miyim-) endişesini vatandaşımız yaşamasın, başını akşam yastığa rahat koysun, uyusun istedik. Bunun adına '2B barış projesi' dedik. Bu ihtilaf sona ersin istedik. Bu projeyi masa başında hazırlamadık. CHP'nin bu konuyu iyi bilen uzmanları olmasına rağmen, uzmanların bilgisine güvenmeyip, muhtarlarla, kahvehanelere giderek vatandaşlarımızla, esnafımızla ve kadınlarla konuştuk. Ellerindeki ihbarnamelere, fiyatlara ve bütçelerine baktık. Ona göre bir model ortaya koyduk? diye konuştu.

Türkiye'de 7 milyon orman köylüsü bulunduğunu ve bunların Türkiye'nin en yoksul kesimi olduğunu söyleyen Hamzaçebi, şöyle devam etti:

?Aylık geliri 160 lira olan vatandaşımıza buranın rayiç bedeli 'yüzde 50' derseniz, 'araziyi orman köylüsü değil başkası alır' dedik. Onun için 'bu arazileri orman köylüsüne bedelsiz vereceğiz, evi olan vatandaşımıza emlak vergi değeri üzerinden tapuyu devredeceğiz' dedik. Yatırım için bekleyenler var, ya da 2B arazileri üzerinde 5 yıldızlı otelleri olanlar var. İstanbul'da boğazda yalısı olup, hafta sonu oradaki villasını kullananlar var. Onlara dedik ki; 'piyasa değeri, rayiç bedeli neyse bu fiyattan satacağız' dedik. Adalet budur. İktidar, adalet dağıtma yeridir, nema dağıtma yeri değil.?

Hak sahiplerinin Beykoz'da arsalarına çivi dahi çakamadığını belirten Hamzaçebi, Esenyurt'ta da yüksek emsal verilerek 25 bin kişinin mağdur edildiğini söyledi.

Geçen yıl 29 Nisan'da 2B yasasının mecliste kabul edildiğini anımsatan Akif Hamzaçebi, şunları kaydetti:

?(Gelin adalet üzerine bir kanun çıkartalım) dedik. Vatandaşın rayiç bedelin yüzde 50'si, 70'i gibi fiyatlardan 2B arazilerini alma imkanı yoktur. Bu fiyatlar çok yüksek. 'Bize inanmıyorsanız, Beykoz Belediyesi'nin hazırladığı ve internet sitesine koyduğu çalışmaya bakın' dedik. Beykoz Belediyesi, 2B arazisi üzerinde çok büyük bir vatandaş kitlesinin yaşadığını ve bunların ekonomik durumunun iyi olmadığını söylüyor. Beykoz'da oturan vatandaşların yüzde 46'sının geliri aylık bin liranın altındadır. Bunu bin 500 liraya çıkardığınızda bu oran yüzde 76'ya çıkıyor. Bu gelir seviyesindeki vatandaşımıza, 'buraya 100 binlerce lira vererek al dersen' bu vatandaşımız, bu araziyi alamaz. Devlet, vatandaşımızın sorunu çözmüyorsa, vatandaş kendi çözümünü bulacaktır. Buradaki vatandaşlarımız, hak sahibidir.?

"Başta bir yanlış yapıldı. Siz bu yanlışın üzerinden ne oran alırsanız alın sizi başka bir yanlışa götürür. Hükümet bu konuda maalesef gıdım gıdım adım atıyor. Bu konuda haklı çıktık ve haklı çıktığımız için üzgünüm" diyen Hamzaçebi, şöyle devam etti:

?Niye haklı çıktık? Bu fiyatlar yüksek dedik. Keşke haklı çıkmasaydık, bu fiyatlar yüksek olmasaydı da herkesin alabileceği bedeller olsaydı bu fiyatlar, Cumhuriyet Halk Partisi olarak bizde haksız çıkmış olsaydık. Önemli değil ama vatandaşın sıkıntısı çözülmüş olacaktı. Haklı çıkmış olmanın üzüntüsünü yaşıyorum. Ama bu millet arkamızda olduğu sürece, bu millet feryadını ifade etmek için meydanlara çıktığı sürece hiç endişe etmeyin bu sorun mutlaka çözülecektir. Bunlar diyelim ki çözmedi, bu sorun yarım kaldı. Vatandaşın yarısı tapu aldı, yarısı alamadı. Sorunu çözülmeyen vatandaşımızın sorununu çözmek bizim boynumuzun borcudur. Söz, bir günlük değildir; söz ahirete kadardır.?

Akif Hamzaçebi, Beykoz'da 9 mahallenin özel proje alanı olduğunu bildirerek, Beykoz'un diğer bölgelerinde ise rayiç bedelin emlak vergisinden 10 kat daha fazla olduğunu savundu.

Parti otobüsüne çıkarak konuşan bazı vatandaşlar da Beykoz'da 2B arazilerinin rayiç bedelinin yüksek olduğunu, yasanın kendilerini mağdur ettiğini ifade etti. Mitingde hükümet aleyhine dövizler taşıyan vatandaşlar, sloganlarla da iktidara tepki gösterdi.

Viagra çok lezzetli yemek değildir. Yerinde olması gerektiğini tüm kullanımı zaten karar verin. Biz kulüp geldi ve sevdim aldım. hemen şimdi kurtarmaz Ereksiyon Olamıyor Musunuz Sen tam olarak bir saat beklemek zorunda.