Türkiye ?ya başkanlık sistemi ya da terör? seçenekleri arasına sıkıştırılmak isteniyor. İkisinin de cevabı ?hayır?dır.

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, ?Türkiye, demokratik bir programla Kürt sorununu çözecek birikime, anlayışa sahiptir. Yeter ki süreç, her şey halkımızla paylaşılsın? dedi.

Partisinin Sultanbeyli İlçe Başkanlığı'nca düzenlenen toplantıda konuşan Hamzaçebi, ?yeni bir anayasa arayışı, Kürt sorunu ve bir diğer yönüyle terör sorunu, dış politikada yalnızlaşan bir Türkiye sorunu ile istihdam yaratmayan işsizlik üreten bir ekonomi politikası?nın ülkenin en önemli sorunları olduğunu söyledi.

Bu konuların Türkiye'nin gündeminde bütün ağırlığıyla yerini muhafaza ettiğini ifade eden Hamzaçebi, Türkiye'nin parlamenter sistemle mi yoksa başkanlık sistemiyle mi yönetileceğinin anayasa tartışmalarında en önemli konu olduğunu anlattı.

Hamzaçebi, ?Muhalefet partilerinin temel görüşü, CHP'nin temel görüşü, Türkiye parlamenter sistemle devam etmelidir. Çünkü Cumhuriyet'in kuruluşundan, hatta Osmanlı İmparatorluğu döneminde yürürlüğe giren 1876 tarihli Kanuni Esasi'den bu yana Türkiye tercihini hep parlamenter sistemden yana yapmıştır. Başkanlık sistemi şeklinde bir uygulama, Türkiye'nin parlamento kültüründe, siyasi kültüründe yer almamaktadır? dedi.

?Başkanlık sistemi çarpışmasını? Türkiye'nin gündemine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın getirdiğini kaydeden Hamzaçebi, ?Erdoğan, milletvekilliğinin sonunda Türkiye'yi yapabilirse başkanlık sistemine taşıyarak, kendisini yapılacak seçimlerde 'Başkan' adayı olarak Türkiye'nin önüne koymak istiyor? ifadelerini kullandı.

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, bu günlerde Türkiye'nin önüne konulmak istenen seçeneğin ?ya başkanlık sistemi ya terör? olduğunu savunan Hamzaçebi, şöyle konuştu:

?Yani 'Türkiye başkanlık sistemini tercih ederse terör sona erecektir' gibi bir anlayış var. Bunu kabul etmek mümkün değildir. Türkiye bu iki seçeneğe de mahkum değildir. Bu, bir aldatmacadır. Terörün sona ermesinin, Kürt sorununun çözülmesinin, başkanlık sistemiyle uzaktan yakından bir ilgisi yoktur.
Türkiye inanıyorum ki, bu seçeneği elinin tersiyle bir kenara itecektir. 'Ne başkanlık sistemi ne de terör' diyecektir. Türkiye, demokratik bir programla Kürt sorununu çözecek birikime, anlayışa sahiptir. Yeter ki süreç, her şey halkımızla paylaşılsın.?

Viagra çok lezzetli değildir. Yerinde olması gerektiğini tüm atanmış zaten karar verin. Biz sirk geldi ve sevdim aldım. hemen şimdi kurtarmaz Ereksiyon Olamıyor Musunuz Sen bir hafta beklemek zorunda.