Kandil için Silahlı Kuvvetler ne yapması gerekiyorsa yapmalıdır

"Kandil için Silahlı Kuvvetler ne yapması gerekiyorsa yapmalıdır"
CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, "Kandil için Silahlı Kuvvetler ne yapması gerekiyorsa yapmalıdır. Bunun için ne talep ediyorsa devlet kararı ise devlet kararı, bunların hepsi yapılmalıdır. Türkiye Kuzey Irak'ta oyalanmaktadır. Hangi desteği ihtiyaç duyuyorsa silahlı kuvvetlerimiz bu destek kendisine tartışmasız verilir" dedi. 21.06.2012 13:13
________________________________________


ANKARA (ANKA)-CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, "Kandil için Silahlı Kuvvetler ne yapması gerekiyorsa yapmalıdır. Bunun için ne talep ediyorsa devlet kararı ise devlet kararı bunların hepsi yapılmalıdır. Türkiye Kuzey Irak'ta oyalanmaktadır. Hangi desteği ihtiyaç duyuyorsa silahlı kuvvetlerimiz bu destek kendisine tartışmasız verilir" dedi.
CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında TBMM Başkanlığı'na sunduğu Orman Köylülerinin Kalkınmalarının Desteklenmesi ve Hazine Adına Orman Sınırları Dışına Çıkarılan Yerlerin Değerlendirilmesi ile Hazineye Ait Tarım Arazilerinin Satışı Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi hakkında bilgi verdi.

-TEKLİF NE GETİRİYOR-

Teklif, hak sahiplerine doğrudan satılacak olan taşınmazların satış bedelinin kişilerin durumlarına göre bedelsiz ya da emlak vergi değeri üzerinden belirlenmesi öngörüyor.
Teklife göre hak sahiplerine doğrudan satılacak taşınmazlarda; belediye ve mücavir alan sınırları içerisinde olan, üzerinde konut bulunan taşınmazlar; hak sahibinin satışa konu taşınmazın bulunduğu büyükşehir belediyesi veya belediye sınırları içerinde başkaca konutunun bulunmaması halinde emlak vergi değeri üzerinden, diğer hak sahiplerine rayiç bedel üzerinden satılacak.
Belediye ve mücavir alan sınırları içerisinde olan ve üzerinde tarım ve hayvancılık amaçlı bina ve tesisler ile sanayi, ticaret, vb. işyeri amaçlı bina ve tesisler bulunan taşınmazlar; esnaf ile tarım ve hayvancılık faaliyetinde bulunanlara emlak vergi değeri, diğerlerine rayiç bedel üzerinden satışa çıkarılacak.
Belediye ve mücavir alan sınırları dışında bulunan, münhasıran bahçe ya da tarım veya hayvancılık amacıyla kullanılan taşınmazlar hak sahiplerine emlak vergi değeri üzerinden satılacak.
Orman köyü sınırları içerisinde bulunan taşınmazlar orman köylülerine bedelsiz olarak devredilecek.

-TERÖR-

Teröre de değinen Hamzaçebi, "Terörü vasıta kılan kimlik politikalarının Türkiye'ye ve adına hareket ettiğini ifade ettiği halka vereceği hiçbir şey yoktur. Terörle Türkiye Cumhuriyetinden bir şey alacağını zannedenler o örgüt bu yolda Türkiye Cumhuriyetinden hiçbir şekilde hiçbir şey elde edemeyecektir" dedi.

-SORULAR-

"Sağlık Komisyonu'nu CHP'li üyelerin terk etmesini nasıl karşılıyorsunuz?" sorusuna Hamzaçebi, şu yanıtı verdi:
"Sağlık Komisyonu'nda bugün gündem uyarınca görüşülecek olan bir teklif vardı. Ancak o teklifin görüşmelerine başlanmadan önce dün gece Meclis Başkanlığı'na verilen ve bugün komisyon üyelerine dağıtılan bir teklifin de gündeme alınarak görüşülmesi planlanmış. Tabii ki arkadaşlarımız daha bugün haberdar oldukları bir teklifin hemen gündeme dâhil edilerek görüşülmesi konusunda eleştirilerini yöneltmişler, teklifin incelenmeden görüşülmesinin doğru olmayacağını belirterek iktidar partisinin buna karşı tutumunu da gördükten sonra komisyondan ayrılmışlardır. Komisyon Başkanlığının ve iktidar partisinin bu tutumunu kınıyorum. Hangi konuda hangi yasal düzenlemeyi yapmak istiyorsanız bunu ilgili milletvekillerine en az iki gün önceden haber vermek gerekir. Haber verilecek ki herkes bunu incelesin ve sağlıklı bir şekilde bu teklif orada görüşülebilsin."

-"HÜKÜMETİN KAFASI KARIŞIK"-

Sezaryen ve kürtaj konusunda hükümetin kafasının karışık olduğunu ifade eden Hamzaçebi, "Bugün geldiğimiz nokta itibarıyla iktidar partisinin hükümetin bu konuda bir geri adım atacağı şeklinde bir izlenim ortaya çıkmıştır. Sayın Bakan konuyu bir rapor olarak Bakanlar Kuruluna sunacağını ifade ediyor yani bir tasarı hazırlığından söz etmiyor, buradaki geri adım olumludur. Kürtajı bir kadın hakkı olarak ele almak gerekir" dedi.
Hamzaçebi, hükümet tarafından yapılan sezaryen ile ilgili açıklamaların gerçekleri yansıtmadığını ifade ederek, "Sayın Bakan'ın hükümetin sağlık politikası iflas etmiştir" iddiasında bulundu.

-"ÖCALAN'A EV HAPSİ DİYE CHP'NİN GÜNDEMİNDE HERHANGİ BİR KONU YOKTUR"-

CHP Grubu'nun dün basına kapalı yapılan grup toplantısına ilişkin bir soruya da Hamzaçebi, "Bir kere Öcalan'a ev hapsi diye CHP'nin gündeminde herhangi bir konu yoktur. Kesinlikle yoktur. Kapalı grup toplantılarını biz sık sık yapıyoruz. Kapalı grup toplantılarında Türkiye'nin gündeminde olan CHP'nin gündeminde olan birçok konu konuşulur. Arkadaşlarımız özgürce düşüncelerini ifade eder. Dünkü kapalı grup toplantısı da bu çerçevede yapılmıştır. Herkes düşüncesini özgürce ifade etmiştir, gayet seviyeli olgun bir toplantı olmuştur" diye yanıt verdi.
"Genelkurmay Başkanı'nın Kandil'e girilmesini üç şarta bağlamasını nasıl karşılıyorsunuz?" sorusuna ise Hamzaçebi, "Kandil için Silahlı Kuvvetler ne yapması gerekiyorsa yapmalıdır. Bunun için ne talep ediyorsa devlet kararı ise devlet kararı bunların hepsi yapılmalıdır. Türkiye Kuzey Irak'ta oyalanmaktadır. Yani kamuoyuna yapılan açıklamalar gerçekten sağlıklı açıklamalar değildir. Barzani'nin destek vereceği yönünde açıklamalar yapılıyor. Yıllardır o yönetim Kuzey Irak'ta ve yıllardır Türkiye oyalanıyor Kuzey Irak'ta terör örgütü konusunda. Terör örgütünün dış desteği kesildiği an TSK gerekli etkili harekatı orada yapabilecektir. Hangi desteği ihtiyaç duyuyorsa silahlı kuvvetlerimiz bu destek kendisine tartışmasız verilir" yanıtını verdi.

-"ŞARTLAR UYGUN OLDUĞU TAKDİRDE RANDEVU TALEP EDİLİR"-

Bir soru üzerine Hamzaçebi, "Biz sorunun çözümünün yerinin TBMM olduğunu düşünüyoruz. Sorun demokratik bir tartışma ortamına çekilmedikçe demokratik bir tartışma ortamında sorun tartışılmadıkça sorunu çözme olanağı yoktur. CHP'nin açılımı bunu hedeflemektedir. Bu çerçevede TBMM'de tam mutabakatı gerçekleştirmek üzere bir komisyonun kurulması önerilmişti. MHP bu çağrıya olumsuz cevap verdi, ancak süreç işliyor, devam ediyor. Süreç bitmiş değildir, şartlar uygun olduğu takdirde tabii ki o görüşmeye yönelik randevu talep edilir" dedi. (ANKA)
(MG/ORH)

Viagra çok lezzetli yemek değildir. Yerinde olması gerektiğini tüm almak zaten karar verin. Biz kulüp geldi ve sevdim aldım. hemen şimdi kurtarmaz Ereksiyon Olamıyor Musunuz Sen üç gün beklemek zorunda.