"KIZ ÇOCUKLARI EVE, ERKEK ÇOCUKLARI TAMİRHANEYE TEKLİFİ"

"KIZ ÇOCUKLARI EVE, ERKEK ÇOCUKLARI TAMİRHANEYE TEKLİFİ"
23.02.2012
AKP Grup Başkanvekillerinin zorunlu eğitimin kademelendirilerek 12 yıla çıkarılmasını öngören kanun teklifi tartışmalara neden oldu. CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi getirilen teklifin "Kız çocuklarını eve, erkek çocuklarını tamirhaneye göndermek" anlamına geldiğini ileri sürdü.
CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi de milletvekillerinin her konuda teklif verme özgürlüğünün olduğunu ifade ederek, ''Bu kadar önemli bir konunun, tasarı yerine teklif olarak gelmesindeki neden acaba Bakanlar Kurulunda buna imza atmayacak Bakanlar mı vardır, bunu merak ediyorum ya da bu kadar önemli konuyu düzenleyen ve toplumsal muhalefetle karşı karşıya kalması muhtemel bu düzenleme ile hükümetin yıpranmasını önlemek için mi tasarı değil de teklife konu edilmiştir" dedi. Son yıllarda eğitimdeki en önemli kazanımlardan birinin zorunlu eğitimin 8 yıla çıkartılması olduğunu ve AKP hükümetlerinin de bununla övündüğünü söyleyen Hamzaçebi, "Haydi Kızlar Okula Kampanyası Haydi Kızlar Eve, haydi erkekler tamirhaneye dönüşüyor. Çıraklık yaşını 15'ten 11'e düşürdüğünüz anda uluslararası sözleşmelere aykırı davranmış olursunuz, bu hiçbir zaman övünülecek bir durum değildir" dedi.
Zorunlu eğitimin hiçbir ülkede bireylerin, ailelerin tercihine bırakılmadığını anlatan Hamzaçebi, 8 yılı ikiye bölerek ve ikinci 4 yılı açık öğretime geçirmekle zorunlu eğitimden Türkiye'nin uzaklaştırılacağını söyledi. Teklife bu nedenle son derece tehlikeli bulduklarını ifade eden Hamzaçebi, geri çekilip çocuklara da sorularak yeniden düzenlenip getirilmesi gerektiğini söyledi. Hamzaçebi tasarı geri çekilmez veya yeniden düzenlenmezse Türkiye'nin çok daha geriye gideceğini, toplumsal muhalefeti ateşleyeceğini söyledi.
Hamzaçebi, çıraklık yaşının düşürülmesiyle, uluslararası sözleşmelere aykırı hareket edildiğini, çocuk işçiliğinin özendirildiğini belirtti.
Teklifin sakıncalı olduğunu savunan Hamzaçebi, teklifin geri çekilmesini, ülkenin eğitimdeki ihtiyaçları tespit edilerek, düzenlenmesi, sadece komisyonda değil, toplumda tartışmaya açılması,çocuklara sorulmasını istedi. Hamzaçebi, teklifin geri çekilmemesi halinde Türkiye'nin çok daha geriye gideceğini savundu.

Viagra çok lezzetli değildir. Yerinde olması gerektiğini tüm bulmak zaten karar verin. Biz alışveriş merkezi geldi ve sevdim aldım. hemen şimdi kurtarmaz Ereksiyon Olamıyor Musunuz Sen tam olarak bir saat beklemek zorunda.