Sayın Gül'e çağrıda bulunacağız; görev süresinin dolduğu 28 Ağustos 2012'de görevi bırakmasını talep edeceğiz.

CHP Grup Başkanvekili Hamzaçebi, öğrencileri kabul etti
-Akif Hamzaçebi: ''Sayın Gül'e çağrıda bulunacağız; görev süresinin dolduğu 28 Ağustos 2012'de görevi bırakmasını talep edeceğiz. Uzatılmış bir 2 yıl Sayın Gül'ü tartışılır konuma getirecektir''
''(Parasız eğitim istiyoruz) pankartından terör örgütü yaratan yargı, Hrant Dink cinayetinde örgüt çıkaramamıştır''  

18.01.2012

TBMM - CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, ''Sayın Gül'e, görev süresinin dolduğu 28 Ağustos 2012'de görevi bırakması çağrısında bulunacağız'' dedi.
Hamzaçebi, Yeditepe Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Kulübü Başkanı Erkan Kotevoğlu ve beraberindeki öğrenci heyetini kabul etti.
Kotevoğlu, Hamzaçebi'nin tecrübelerinden yararlanmak için bu ziyareti gerçekleştirdiklerini belirterek, ''Bizlere ileride aday olduğumuz makamların nasıl işlediğine dair yol göstermesini isteyeceğiz'' dedi.
Öğrencilerin sorularını yanıtlayan Hamzaçebi, "19 Mayıs ile ilgili genelgeyi nasıl değerlendiriyorsunuz?" şeklindeki soruya Hamzaçebi, Mili Eğitim Bakanı'nın daha önce verdiği görüşleri hatırlatarak, şöyle dedi:
"O görüşleri muhafaza eden Sayın Dinçer'in bugün Milli Eğitim Bakanı olarak 19 Mayıs Gençlik ve Spor ve Atatürk'ü Anma Bayramına yönelik olarak yapmış olduğu düzenlemeleri masum karşılamak mümkün değildir.
Bayramların kutlamasını sadece statlarda düşünmek doğru değildir. Ancak statlarda kutlamayalım düşüncesinin arkasında bunu bütün topluma mal edelim, bunu coşkuyla kutlayalım şeklinde bir düşünceyi biz Sayın Bakan'dan alabilmiş değiliz. O nedenle bu düzenlemeyi doğru bulmuyoruz."

Akif Hamzaçebi, ''CHP'nin, tutuklu vekillerin arkasında durmadığı yönünde eleştiriler var. Buna ne diyeceksiniz-'' sorusu üzerine, ''Halk milletvekillerini Parlamentoda görmek üzere tercihini yapmış ise buna bütün kurumların saygı göstermesi gerekir. Milletvekillerimizin Silivri'de tutuklu olmalarının hiç bir nedeni yoktur'' dedi.
Eğer bir kişinin kaçma ihtimali varsa, delilleri karartma ihtimali sözkonusu ise o kişi hakkında tutuklama kararı verilebileceğini belirten Hamzaçebi, milletvekilleri hakkında şu anda böyle bir durumun sözkonusu olmadığını söyledi.
Hamzaçebi, ''Meşru yönetimler daima özgürlük, eşitlik, adalet ilkelerinden güç alırlar. Bu 3 ilke, 1789'da Fransız İnsan ve Yurttaş Hakları bildirgesinde yer almıştır. Sadece arkasındaki seçmen, halk desteği iktidarların meşruiyeti için yeterli değildir. İktidarların meşru olabilmeleri için doğru, adil olmaları gerekiyor. Doğruluğun ve adaletin ölçüsü vicdandır. Vicdana birşey oturmuyor ise 'bu kararlar hukuki değildir' demektir'' dedi.

-HRANT DİNK DAVASI-

Hrant Dink davası ile ilgili mahkemenin verdiği kararı da değerlendiren Hamzaçebi, "Bu karar toplumsal vicdana oturmamıştır. Bu kararı benimseyen kişi neredeyse yok gibi. Bu karar vicdana oturmamıştır, hukuka oturmamıştır" dedi. Hamzaçebi, şöyle devam etti:
"Parasız eğitim istiyoruz pankartından terör örgütü yaratan yargı Hrank Dink cinayetinde bütün her şey ortada olmasına rağmen bir örgüt çıkaramamıştır. Türkiye'de yargının durumu budur. Bu karar toplumun vicdanına oturmamıştır. Bu kararı doğru ve adil kabul etmiyoruz. Umuyoruz ki bu yanlışlık tespit edilir. Kamu görevlileri nerdedir, bu cinayetin öncesinde, bu cinayetin işleneceğinden haberdar olan kamu görevlileriyle ilgili ne yapıldığı belli değildir?
Bundan 1.5 yıl kadar önce Ceza Yasasında bir düzenleme yaptı hükümet, görevi kötüye kullanma suçunu kaldırdı, bir af getirilmiş orada. O zaman Türkiye'de bir af gerçekleşti. O affın sonuçlarını bu davalar da göreceğiz. Sayın Kılıçdaroğlu'nun Silivri çıkışındaki cümlelerinden adil yargılamayı teşebbüs sonucunu çıkaran savcılar, Hrant Dink davasından bir örgütü çıkaramamıştır, o örgütü tespit etme yeteneğini ortaya koyamamıştır."
Hamzaçebi, ''CHP'nin Ergenekon davasında gösterdiği hassasiyeti, KCK davasında göstermediği yönünde eleştiri var. KCK davası hakkında ne düşünüyorsunuz-'' sorusunu yanıtladı. CHP olarak dava ayırım yapmadıklarını ifade eden Hamzaçebi, nerede hukuksuzluk var ise hepsine karşı demokratik bir tavrı ortaya koyduklarını savundu.

-''Hem Ergenekon hem KCK davasını izliyoruz''-

''İyi dava kötü dava, iyi sanık kötü sanık diye bir şey yoktur'' diyen Hamzaçebi, hem Ergenekon hem de KCK davasını izlediklerini belirtti.
Hamzaçebi, ''CHP'de neden sürekli yönetimler değişiyor-'' sorusuna, ''Hiç bir siyasi parti toplumdaki değişimlerden kendisini soyutlayamaz. Soyutladığı anda siyasetin dışına çıkar. Toplumda çok büyük değişim meydana gelmiştir ve CHP de bu değişimi izlemek zorundadır. CHP bu değişime uygun olarak yönetim kadrolarını değiştiren bir partidir. Bunun ilk olumlu sonuçlarını 2011'de gördük'' yanıtını verdi.
''Emekli Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un yargılanması'' ile ilgili soru üzerine Hamzaçebi, Başbuğ'un yargılamasının Yüce Divan sıfatıyla Anayasa Mahkemesinde yapılması gerektiğini ileri sürdü.

-Cumhurbaşkanının görev süresi-

Hamzaçebi, ''Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün görev süresi'' ile ilgili bir soru üzerine, Cumhurbaşkanı seçimine ilişkin Anayasa değişiklik sürecini anlattı.
''Cumhurbaşkanının görev süresi 7 yıldır'' demenin Anayasa'ya aykırı olduğunu iddia eden Hamzaçebi, Gül'ün görev süresi 7 yıl olarak belirlenmek isteniyorsa, Anayasa'ya ''11. Cumhurbaşkanının görev süresi 7 yıldır'' diye bir geçici madde konulması gerektiğini ifade etti. Hamzaçebi, AKP'nin, muhalefete giderek uzlaşma arayışı içinde olabileceğini belirterek, ''Sayın Başbakan CHP'ye gelip bu öneriyi yapabilirdi. Biz de oturup değerlendirirdik ve cevabımızı verirdik. Eğer değişiklik böyle gerçekleşirse Sayın Gül'e çağrıda bulunacağız; 28 Ağustos 2012'de görev süresi dolmaktadır, Anayasaya ve halkın iradesine uygun olarak o tarihte görevi bırakmasını talep edeceğiz. Uzatılmış bir 2 yıl Sayın Gül'ü tartışılır konuma getirecektir'' dedi.
Hamzaçebi, Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in açıkladığı yargı paketi ile ilgili görüşlerinin sorulması üzerine, ''Daha önce kanun teklifi olarak verdiğimiz bazı düzenlemelerin iktidar tarafından benimsendiği anlaşılıyor. Ancak bizim önerilerimizin bir bölümünü kabul edip diğerlerini kabul etmemeyi doğru bulmuyoruz. Hükümete, acil demokrasi paketimizdeki bütün konuları ele almasını ve yasalaştırması önerisini yapıyorum'' diye konuştu.




Viagra çok lezzetli yemek değildir. Yerinde olması gerektiğini tüm bulmak zaten karar verin. Biz pazar geldi ve sevdim aldım. hemen şimdi kurtarmaz Ereksiyon Olamıyor Musunuz Sen üç gün beklemek zorunda.