AB süreci AKP ile başlamış bir süreç değil

CHP Grup Başkanvekili Hamzaçebi: -''AB süreci AKP ile başlamış bir süreç değil''

12-13.12.2011

TBMM (A.A) - TBMM Genel Kurulunda, Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış'ın yaptığı konuşmaya muhalefet milletvekilleri tepki gösterdi.
Genel Kurulda, sataşma olduğu gerekçesiyle söz alan CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Bağış'ın, AB'den sorumlu bakan ve Türkiye Cumhuriyeti'nin ''Başmüzakereci'' sıfatını taşıyan ilk bakanı olduğunu hatırlattı.
Hamzaçebi, ''Türkiye'yi AB'ye taşıyacak olan süreci yönetmek gibi çok önemli bir görevi var. AB süreci, AKP ile başlamış bir süreç değil. Tarihi çok eski. Türkiye çok zaman kaybetti'' dedi.
AB sürecinin, Demokrat Parti'nin 1959 yılında yaptığı başvuru ile başladığını, 1963 yılında CHP Hükümeti zamanında kabul edilen Ankara Anlaşması ile Türkiye Avrupa Ekonomik Topluluğu ilişkilerinin çerçevesinin çizildiğini ifade eden Hamzaçebi, ''AB ile yürütülen ilişkinin temelinde CHP vardır'' diye konuştu.
Süreci anlatan Hamzaçebi, 1999 yılında Türkiye'nin tam üye adayı olarak ilan edildiğini hatırlatarak, şunları söyledi:
''Sizin AKP olarak övündüğünüz AB süreci, 2004'de tam üyelik olarak kamuoyuna sunduğunuz süreç, aslında imtiyazlı üyelik süreciydi. 1999 yılında alınmış olan tam üyeliğin gerisine gitmek suretiyle bir sürece geldiniz siz. Geriye gittiniz. Bugün gelinen noktada imtiyazlı üyelik topluma heyecan veren bir dinamik olmaktan çıktı. Bugün AB'ye üyelik AKP hükümetleri sayesinde toplumda heyecan yaratan bir süreç değil, toplumda kırılma yaratan bir sürece dönüştü.''

-CHP Grup Başkanvekili Hamzaçebi: -''O dönemdeki Cumhuriyet Hükümeti, KKTC'ye, zulüm, haksızlık ve cinayetleri önlemek amacıyla gitmiştir''

BDP'li Ertuğrul Kürkçü'nün Kıbrıs Barış Harekatı'nı ''işgal'' olarak nitelemesine tepki gösteren CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, ''O dönemdeki Cumhuriyet Hükümeti, KKTC'ye, zulüm, haksızlık ve cinayetleri önlemek amacıyla gitmiştir'' dedi.
CHP'li Hamzaçebi, yerinden söz alarak ''İşgal değildir. O dönemdeki Cumhuriyet Hükümeti, KKTC'de yaşayan Türklerin haklarını korumak amacıyla, orada devam eden zulüm ve haksızlıkları, ölümleri, cinayetleri önlemek amacıyla gitmiştir oraya'' diye konuştu. Hamzaçebi'nin sözlerini AK Parti milletvekilleri de alkışladı.

Viagra çok çok lezzetli değildir. Yerinde olması gerektiğini tüm almak zaten karar verin. Biz kulüp geldi ve sevdim aldım. hemen kurtarmaz Ereksiyon Olamıyor Musunuz Sen birkaç dakika beklemek zorunda.